sobota 12. března 2011

Limitky Jara 2011

Ok, jasně, že jaro začíná kalendářně o něco později, ale já už ho mám s dovolením teď.
Od půlky února vyšlo několik nových limitek a dvě dostaly šanci obohatit náš komínek. Zpravidla bývám z novinek v rozpacích a chvíli si na ně musím zvykat, ne však v tomto případě; oba šátky jsou fantastické: 



Latimeria Fische 6
100% bavlna. Dlouhý jak týden do výplaty, ale nejspíš se srazí. Velmi nosný středně tlustý šátek, vhodný pro batole, přitom krásně měkký už z krabice. Barevná kombinace fialová/tm. modrá. Domnívám se, že jde o tytéž odstíny, jako byly použity na indiu Lila/Royal 2. Stejná fialová byla použita i na dalších šátkách např. Elburg rybách nebo Mauvein Gekonech. Výsledný odstín sice vždy ovlivňuje ještě doplňující vlákno, ale jde zcela jistě o jednu a tutéž fialovou bavlnku.
Šátek se u nás rozhodně vyřádí, není cítit na ramenou, úvaz se dobře dotahuje a drží.
Latimerie velmi důstojně nahradily Ocelově modré ryby s 25% podílem lnu, které jsem před časem poslala do Vancouveru (strašně se mačkaly a  špatně žehlily).


Pane na nebi, to je ponošení....




Indio Rosé-silk 6
Bavlna/hedvábí v poměru 70/30.
Žádná velká očekávání, byla jsem jen zvědavá na hedvábí a slibovaný special feeling, který Didy sliboval. A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Indio je pevnější než jeho hedvábní předchůdci a nádherně se leskne. Barevná kombinace sytě růžové bavlnky a lesklého smetanového hedvábí vypadá stejně lahodně jako lízátko na fotce. Přezdívka lízátko Indiu Rosé zůstala. A lízátko samo taky zůstává. Syna už v něm sice moc neponosím (ne že by ho neuneslo, to naopak, ale v Samově věku už víc dbám na genderové rozdělení šátků na holčičí a klučičí). Nové miminko si ale budu ráda nosit v tomhle hedvábíčku nehledě na pohlaví a už se na to dost těším, je to naprosto exkluzivní kousek jak vlastnostmi, tak vzhledem. Podle mě jedno z nejhezčích indií vůbec. Ibišek zelená závistí!

Spolu s dalšími nejrůžovějšími věcmi, které naše domácnost vydala.

Žádné komentáře:

Okomentovat