úterý 22. března 2011

Kauftipy

Na TBW se nám objevilo Levandulové indio za 65 dolárků (slovy: šedesát pět!), krásná cena za krásnou limitku roku 2007!
Dál se tamtéž objevily Zelené vlněné rybky Skanderborg z Holandska za 100€ včetně poštovného po EU!

Na ebayi jsem narazila na Zelené indio, známé jako Kelly Green. Vzácnost.
Dál tam na vás čeká Indio Šalvěj se lnem, můžu rovněž vřele doporučit!

A pak zjevně špatně označené indio:
Natur, které není jen Natur, ale je natur-braun, anglicky známé jako colorgrown brown, a možná při troše štěstí by to mohlo být ještě toto starší vydání.

Špatně označená india na ebayi jsou milý bonus (teda jak pro koho, samozřejmě). Čas od času se pod vágními neatraktivními názvy jako Natur, Grau nebo Rot dají najít - bez širšího zájmu konkurence - Gold natur, Mineral, nebo Rotbuche :o) Zpravidla nemají krabici ani doklady a prodávající (tedy pokud se nejedná o spolupacienty) už nemají ponětí, o jaký šátek jde a často nemají ani zájem to zjišťovat. Berou šátek jako spotřební věc, kterou nepotřebují a jsou rádi, když za ni vyinkasují aspoň 40-50 euro :o).  Doporučuji proto pečlivě prohlížet a rozklikávat náhledy.
V neposlední řadě není od věci kontaktovat prodávajícího a žádat víc fotek, nebo popis a přesnější složení materiálu na cedulce.

Žel, podobní "neznabozi", kteří ani neví, co mají doma, často šátek nechovají v patřičné úctě a nevhodně ho udržují (perou a ždímají vlnu v pračce, přidávají klasické prací prášky apod.). To je ale riziko podnikání a úplně jiné téma, kterému budu určitě věnovat víc prostoru jindy :)

Žádné komentáře:

Okomentovat