pátek 1. dubna 2011

Čestná listina / White list


Jelikož na ND prozatím neexistuje žádný systém hodnocení ani samostatné vlákno ryze věnované referencím, ráda bych na tomto místě uvedla svou veskrze pozitivní zkušenost (někdy opakovanou) s níže vyjmenovanými nosnicemi z českého rybníčku.
Ať už šlo o koupi, prodej, výměnu nebo půjčku, vše proběhlo korektně a já vám ještě jednou děkuji a těším se na další transakce!
(Pozn.: seznam je řazen abecedně. Pevně doufám, že je seznam kompletní a na nikoho jsem nezapomněla! Pokud ano, prosím, hlašte se a obratem napravím!)

***********************************************************************************************

1564 (Eri)
Ajoun
AndreaS
Barca
Boobika
Cappy89
Definitiv
Efjua
Ennis
Evula
Ferdasek
Handiiiik
Heri
Inkognita
Ivca79
Ivuseta
Kesha
Klarakubik
Klaris
Lucilka
Lukrecia
Monique1
Mys17
Nicenka
panenka1
Paulina
Rabbitmoon82
Rada
Raquell
Rezka
Rian
SofieCheri
Ste326
Vendys08
Vivi
zdenka_w
zzuzzice

**********************************************************************************************

Opačný seznam - černá listina - čítá zatím jen dvě jména a ani to nestojí za řeč. České nosnice jsou prostě srdcařky a šátky skutečně opečovávají!!!
Zato z ciziny občas přijde "terno". Z více než 30 zahraničních nákupů na ebay, Natural Mamas nebo TBW jsem byla s 9 (což je vlastně třetina) nespokojená s něčím - namátkou - chybějící originální krabice (mělo by být uvedeno a zohledněno v ceně asi 5 eurovou slevou), nepřiznaná očka nebo zatrhnutí, šisování, špatná údržba.
Nejvíc asi zatím vede Korál sklepní z Německa, škoda, že jsem si ho nezvěčnila ve stavu, v jakém mi dorazil. Nejspíš ho nějaký druhý Fritzl věznil několik let ve sklepě, byl tak neskutečně vyšisovaný a zašlý, prášilo se z něj a po namočení z něj vylezla voda jako z ropného vrtu! Po lázni ovšem indio dostalo svoji skutečnou korálovou barvu a původní podobu :)
Na snímku níže je německý Mineral, který dorazil zabalený do koule a napěchovaný do krabice. Abych ale neházela cizinky do jednoho pytle, nalevo je vyňufané Mauve od maminky z Holandska.
Každopádně nevypraný šátek bez krabice je jen moucha, horší je to v případě, kdy vám domů přijde sražený vlňáček o šířce 55 cm se zplstnatělými místy. Mnoho lidí = mnoho názorů na to, co ještě je a není bezpečné a estetické, proto - pokud můžu  poradit, pak vždycky žádejte v případě koupě používaného šátku jeho detailní foto a přesné rozměry, speciálně u vlny. Zvlášť u obchodů z ciziny, kdy je dost obtížné (resp. nákladné) šátek vracet a žádat peníze zpět, je to nutnost.

No jo no. Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž. 

Žádné komentáře:

Okomentovat