úterý 19. dubna 2011

Indio Tráva s konopím

O trávu tady jde možná jen v souvislosti s konopím
Indio Gras mit Hanf LE
Datum vydání: 29.3.2011
Složení: 50% bavlna, 50% konopí
barva vláken natur (konopí), tyrkysová (bavlna)

vel. 5 za 95.00 €
vel. 6 za 99.00 €
vel. 7 za 109.00 €





Tak v první řadě je potřeba říct, že tentokrát nelhal ani náhled Didymosu, ani můj monitor; to, co se mi od počátku jevilo jako ledová aqua-tyrkysová, vypadá ve skutečnosti .... ledově tyrkysově. Těžko říct, proč šátek dostal název Tráva. A nutno dodat, že kombinaci konopí/bavlna by trávová zelená v zemitějších odstínech slušela víc, než bazénová (nebo chcete-li mořská) zeleň. Tráva velice připomíná Indio Lagunu, to má však reverzně tyrkysové vlákno (srovnání obou ZDE).
Nicméně v horkém létě bude barva aspoň osvěžující. Do léta je šátek ostatně dělaný - je tenký zhruba jako Indio Eisblau, po vyprání má 4,25 m / 68,5 cm a váží 676 g, (159 g/m) a je velice vzdušný a měkký.
Měla jsem navázáno několikrát, nejdéle téměř hodinu při sekání trávy a můžu potvrdit, že navzdory tenkosti je šátek nosný a neřezal na ramenou. Na TBW jsem četla stížnost, že konopí nepříjemně vrže. Toto nemůžu potvrdit, alespoň u Trávy ne, což je dobrá zpráva.
Pokud bych měla něco vypichnuť (parafrázuji Rytmuse), tak šátek má četné nepravidelnosti ve vazbě dané konopím a extrémní puntičkáře by mohlo trefit.


Závěr: Neurazil, nenadchnul. Určitě mu dám šanci rozvinout svůj šarm a ukázat co umí, až bude skutečné teplo, ale upřímně, už kvůli své barvě by byl u nás patrně poněkud diskriminován, proto ho nejspíš časem potká stěhování do láskyplnější rodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat